Čekáte důležité hosty a máte v plánu se před nimi trochu vytáhnout? Vytřete jim zrak a prostřete stůl tak, že by na něm mohla klidně hodovat i anglická královna.
Po ránu
Snídaně nastartuje celý den, tak ať stojí za to. Postačí základní příbor a ubrousek, který složíte do trojúhelníku. Kromě hlavního talířku by v levém horním rohu neměl chybět ten dezertní.
Rychlý oběd pro dva
K základní sadě vidlička-nůž-lžíce přidejte vidličku na předkrm. Stejně jako u snídaně by neměl chybět menší talířek v levém horním rohu. Ubrousek složte do obdélníčku, své místo má úplně vlevo.
Skromnější večeře
Na večer se vytáhněte pěkným velkým talířem doplněným drobnějším dezertním, na který položíte malý nožík. Vidličky usaďte na ubrousek, skleničky od vína i od nealko drinku by měly stát vpravo nahoře.
Pro víc chodů
Pokud hodláte připravit opravdu opulentní večeři, bude to chít více chodů i příborů. Ty seřaďte podle jejich velikosti, nejdrobnější přitom můžete uložit cik cak nahoru nad talířem. Ubrousek složte do pěkného tvaru přímo na prostředek.
Pro formální události
Láďa Špaček by zaplesal. S takovou prostírkou nešlápnete vedle při žádné příležitosti, hodí se na oběd i na slavnostní večeři o více chodech.
Banket nebo brunch
Pozvěte kámoše na banket nebo brunch. Někteří z nich možná ani neví, co ta slova znamenají – a vy máte super šanci ukázat, jak jste světoví. Tak ale hlavně podle etikety!